نظر به اينکه دعا براي تعجيل فرج حضرت ولي عصر – عجّل اللَّه فرجه الشريف – اظهر محبّت زباني نسبت به امير مؤمنان عليه السلام است، مايه کمال ايمان ميباشد. در روايات متعدّدي آمده اينکه؛ هر کس آن حضرت را به زبان دوست بدارد، يک سوم ايمان در او کامل مي گردد. اين احاديث در تفسير البرهان [۱] مذکور مي باشند.
اضافه بر اين، روايتي که در بحار از حضرت حضرت ابوالحسن الرضا عليه السلام از پدرانش آورده دلالت مي کند، آن حضرت از جدّ بزرگوارش علي عليه السلام نقل کرده که فرمود: برادرم رسول خدا صلي الله عليه و آله به من فرمود: هر آن کس دوست دارد خداي – عزّ و جلّ – را در حالي ملاقات کند که به او روي نموده و از او اعراض نکرده باشد، بايد که ولايت علي را دارا شود، و هرکس مايل است خداوند را ملاقات نمايد در حالي که از او راضي باشد، فرزندت حسن را دوست بدارد، و هر کس مي خواهد خداوند او را در حالي ملاقات کند که بر او ترسي نباشد، دوستدار فرزندت حسين گردد، و هر آنکه مايل است در حالي خداوند را ملاقات نمايد که گناهانش آمرزيده شده باشد، دوستدار علي بن الحسين سجّاد گردد، و هر کس دوست ميدارد که خداي تعالي را با روشني چشم ملاقات کند، دوستدار محمد بن علي باقر باشد، و هر کس دوست دارد خداوند را در حالي ملاقات کند که پرونده او را به دست راستش دهند، دوستدار جعفر بن محمد صادق باشد، و هر کس دوست دارد خداي تعالي را پاک و پاکيزه ملاقات کند، باید دوستدار موسی بن جعفر الکاظم باشد و هر کس دوست دارد خداي تعالي را خندان و شادان دیدار کند باید علي بن موسي الرضا را دوست بدارد، و هر کس دوست دارد خداي تعالي را در حالي ملاقات کند که درجاتش بالا رفته و سيّئاتش به حسنات تبديل گشته باشد، محمد جواد را دوست همي دارد، و هر کس دوست مي دارد که خداوند را ملاقات کند و از او به آساني حساب کشد، عليّ هادي را دوستدار باشد، و هر کس دوست دارد خداوند را در حالي ملاقات نمايد که از رستگاران باشد، دوستدار حسن عسکري شود، و هر کس دوست مي دارد خداي را در حالي ملاقات کند که ايمانش کامل و اسلامش نيکو باشد، ولاي حجّت صاحب الزمان منتظر را پيشه کند. اينان چراغهاي تاريکي، و امامان هدايت، و نشانه هاي تقوي مي باشند. هر آنکه آنان را دوست بدارد و ولايتشان را دارا شود، براي او از خداي تعالي ضمانت بهشت کنم. [۲]
ميگويم: جهت دلالت آن است که مراد از تولّي هر يک از امامان عليهم السلام – که در اين حديث آمده – اظهار محبّت با اعمال بدني و کارهاي پسنديده است، زيرا که ولايت قلبي نسبت به تمامي آنها واجب است و اظهار محبّت نسبت به هر يک از ايشان اثر ويژه اي دارد که در اين حديث بيان گرديده، و بدون ترديد دعا در حقّ مولايمان صاحب الزمان عليه السلام و خواستن فرج و ظهور آن جناب از درگاه خداوند اظهار محبّتي است که در دلها نهفته. پس اين اثر بر آن مترتّب مي گردد، و جهت اينکه اين تأثير در دوستي کردن نسبت به مولايمان حضرت حجّت عليه السلام قرار دارد، آن است که ايمان جز با معرفت تمام امامان بر حقّ عليهم السلام کمال نمي يابد، و چون جزء آخر علّت تامّه است، پس ايمان جز با ولايت و دوستي کردن با خاتم الائمه، و برطرف کننده غم از اين امّت – که خداي تعالي فرجش را نزديک فرمايد – تمام نخواهد شد.
(رک: مکیال المکارم؛ محمدتقی موسوی اصفهانی؛ مترجم: مهدی حائری قزوینی)
————————————————–
[۱] البرهان: ۵۲۲ – ۵۲۱:۴.
[۲] بحار الانوار: ۲۹۶:۳۶.
آخرین دیدگاهها