در اين مکرمت به طور خصوص خبري وارد است که: مجلسي در بحار به نقل از کتاب الاختيار سيد علي بن حسين بن باقي از امام صادق عليه السلام آورده که فرمود: هرکس بعد از هر نماز واجب اين دعا را بخواند، امام «م ح م د» بن الحسن – عليه و علي آبائه السلام – را در خواب يا بيداري خواهد ديد: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ اَللَّهُمَّ بَلِّغْ …».
و نيز از کتاب جنّة الامان از امام صادق عليه السلام نقل کرده که فرمود: هرکس بعد از نماز صبح و بعد از نماز ظهر بگويد: «اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلي مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ»، نمي ميرد تا اينکه قائم آل محمد عليهم السلام را درک کند. [۱]
و شيخ جليل حسن بن فضل طبرسي در کتاب مکارم الاخلاق مرسلاً نقل کرده که: هرکس اين دعا را بعد از هر نماز بخواند و بر آن مواظبت نمايد، آنقدر زنده بماند که از زندگي ملول گردد، و به ديدار صاحب الامر – عجّل اللَّه فرجه الشريف – مشرف شود، اول دعا اين است: «اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلي مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، اَللَّهُمَّ إِنَّ رَسُولَکَ الصَّادِقُ المُصَدَّقُ …». [۲]
اين دعا نيز مشتمل بر دعا براي تعجيل فرج مولاي ما حضرت حجّت عليه السلام است که با چند طريق و روايت شده است.
تذکر و تشويق
بدان که من از آغاز دوران تکليف و بلوغ بر اين دعا مواظبت داشته ام، و تا کنون سه بار در خواب به ديدار حضرتش مشرف گشته ام به طوري که برايم يقين حاصل شد که او مولايم صاحب الزمان عليه السلام است.
يکي از آن سه بار اينکه: شبي در خواب ديدم در حالي که يکي از پيغمبران بني اسرائيل با آن حضرت بود به خانهاي که در آن ساکن هستم وارد شد، و در آن اتاق من که به سمت قبله است تشريف آورد، و به من امر فرمود که مصائب مولاي شهيدمان حضرت اباعبد اللَّه الحسين عليه السلام را بخوانم، امر مطاعش را امتثال کردم و آن جناب روبروي من به حال استماع نشست، و چون ذکر مصيبت را به پايان بردم به زيارت حضرت سيد الشهداء عليه السلام پرداختم به سوي کربلا، و سپس زيارت حضرت ابوالحسن امام رضا عليه السلام را خواندم به سمت طوس، آنگاه رو به سوي حضرتش زيارت مولايم حضرت حجّت – عجّل اللَّه فرجه الشريف – را خواندم و چون تمام اينها را به پايان بردم و آن حضرت خواست تشريف ببرد آن پيغمبري که با آن جناب بود از سوي آن بزرگوار وجهي به من داد که مبلغ آن را نمي دانم و از نظرم غايب شدند. فرداي آن شب که از روز بهتر بود و از خورشيد درخشنده تر، يکي از علماي بزرگوار را ملاقات کردم، او به من مبلغ خوبي داد که همچون باران بهاري پر برکت بود. پس گفتم: اين است تأويل خوابي که پيش تر ديدم. خداوند آن را تحقق بخشيد و صحّت خوابم را آشکار نمود تا شوقم فزون تر گردد. اضافه بر اين پس از اين خواب آنقدر برکتهاي باطني و علوم کامل پنهاني و مدارک ايماني و الطاف ربّاني به من عنايت شد که زبان خامه از بيان آن ناتوان است، و در سبب تأليف کتاب خواب ديگري ذکر کردم و در جاي ديگري از همين کتاب سومين خواب نيز آمده که براي جويندگان بصيرت، مايه عبرت و بينش است.
(مکیال المکارم؛ محمدتقی موسوی اصفهانی؛ مترجم: مهدی حائری قزوینی)
—————————————————————————-
[۱] بحار الانوار ۷۷:۸۶.
[۲] مکارم الاخلاق: ۲۸۴.
آخرین دیدگاهها