شاهد بر دعاهای برای امام زمان در قنوت نمازها، دعاهاي امامان‏عليهم السلام براي تعجيل فرج، در تعدادي از قنوت‏هايي است که از آن‏ها روايت شده، ما آنچه در اين باره از ايشان‏ عليهم السلام به دست ما رسيده در اين‏جا مي‏آوريم، توفيق از خداست:

قنوتي است که سيّد اجل در کتاب «جمال الأسبوع به کمال العمل المشروع»، از مقاتل بن مقاتل [۱] آورده که گفت: حضرت ابوالحسن الرضا عليه السلام فرمود: در قنوت نماز جمعه چه مي‏ گوييد؟ عرض کردم: آنچه مردم مي ‏گويند. امام ‏عليه السلام به من فرمود: آنچه آن‏ها مي ‏گويند تو مگوي، ولي بگو:
«اَللَّهُمَّ أَصْلِحْ عَبْدَکَ وَخَلِيفَتَکَ بِما أَصْبَحْتَ بِهِ أَنْبِيآئَکَ وَ رُسُلَکَ وَ حُفَّهُ بِمَلآئِکَتِکَ وَ أَيِّدْهُ بِرُوحِ القُدُسِ مِنْ عِنْدِکَ وَ اسْلُکْهُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَداً يَحْفَظُونَهُ مِنْ کُلِّ سُوءٍ وَ أَبْدِلْهُ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِ أَمْناً يَعْبُدُکَ لا يُشْرِکُ بِکَ شَيْئاً وَ لا تَجْعَلْ لِأَحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ عَلي وَلِيِّکَ سُلْطاناً وَ ائْذَنْ لَهُ فِي جِهادِ عَدُوِّکَ وَ عَدُوِّهِ وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصارِهِ إِنَّکَ عَلي کُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدِيرٌ»؛ [۲]
بار خدايا! کار [ظهور] بنده و خليفه‏ات [امام مهدي] را به سامان ده به آنچه کار پيامبران و فرستادگانت را سامان دادي و فرشتگانت را پيرامونش قرار ده و او را به روح القدس از سوي خويش تأييد فرماي و از پيش روي و پشت سرش که او را از هر بدي حفاظت کنند، و پس از دوران ترس، او را در عوض امنيتي فراهم آور که تو را بپرستد و هيچ گونه شرکي نسبت به تو نداشته باشد، و براي هيچ يک از خلقت بر وليّ ‏ات تسلّطي قرار مده و او را براي جهاد دشمنت و دشمن خودش رخصت فرماي و مرا از يارانش قرار ده، به درستي که تو بر هر چيزي توانايي.
از روايات ياد شده روشن گشت که دعا براي حضرت صاحب ‏الزمان‏عليه السلام در مطلق قنوت ‏ها تأکيد دارد، چون از جمله حالت ‏هايي است که در آن‏ها اميد مي‏رود دعاها مستجاب گردد، به ويژه در قنوت جمعه و وتر و نماز صبح از خداي تعالي مي ‏خواهيم که توفيق آن را با ما عنايت فرمايد و با اين عمل اجر بزرگي به ما روزي نمايد.

(رک: مکیال المکارم ؛ محمد تقی موسوی اصفهانی؛ ج۲)
———————————————————————————————————————
[۱] از اين حديث استفاده مي‏شود که مقاتل بن مقاتل واقفي نبوده. روايت ديگري نيز بر اين معني دلالت دارد که در کتاب رجال کبير آمده است. (مؤلف).
[۲] جمال الاسبوع، ۴۱۳.