از جهات موجب برای دعای بر فرج امام زمان علیه السلام دوستي آن حضرت نسبت به ماست. محبّت آن حضرت در حقّ ما جز از جهت ايمان و اطاعت ما نسبت به خداوند – عزّ و جلّ – نيست، پس اگر محبّت آن بزرگوار را ميخواهيم، بر ماست اطاعت خداي تعالي. و مبادا که با مخالفت کردن با خداوند او را اذيت و با وي دشمني کنیم که از کساني خواهيم بود که خداوند درباره آنها فرموده است: «إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيا وَ الآخِرَةِ وَ أَعَدَّ لَهُمْ عَذاباً مُهِيناً»؛ [۱] البته آنان که خدا و رسولش را ميآزارند، خداوند در دنيا و آخرت لعنتشان کرده است و بر ايشان عذاب خوار کنندهاي آماده نموده است.
و در دار السلام از امام باقر عليه السلام روايت شده که به جابر جعفي فرمود: بنده جز با اطاعت، به خداوند – تبارک و تعالي – نزديک نميشود، دوري از آتش با ما نيست، آنکه مطيع و فرمانبردار خدا باشد، دوست و وليّ ماست. و هر که خداوند را معصيت کند، دشمن ماست. و ولايت ما جز با عمل و دوري از گناه به دست نميآيد.
اخبار در اين زمينه زياد است. البته همانطور که اطاعت خداوند متعال موجب محبّت ميشود، همچنين معصيت مايه زوال آن است. چنانکه در کافي از حضرت ابوعبد اللَّه صادق عليه السلام آمده که فرمود: امير المؤمنين عليه السلام فرمود: هيچ بندهاي نيست مگر اينکه چهل سپر بر او هست تا اينکه چهل گناه کبيره مرتکب شود، پس هرگاه چهل معصيت کبيره مرتکب شد سپرها از او برداشته ميشود. آنگاه خداوند متعال به فرشتگان وحي مي کند که بنده مرا با بالهاي خود بپوشانيد. پس فرشتگان او را با بالهاي خود مي پوشانند، امّا او هيچ زشتي را فروگذار نمي کند، مگر اينکه آن را مرتکب شود، تا به حدّي که با افتخار کارهاي زشت خودش را براي مردم بازگو کند. آنگاه فرشتگان مي گويند: خداوندا! اين بنده تو، هيچ نهي و زشتي را رها نکرد تا اين که مرتکب شد و ما خجالت ميکشيم از آنچه انجام مي دهد. پس خداوند – عزّ و جلّ – وحي مي کند که بالهاي خود را از او برداريد. و هرگاه اين چنين وضعي انجام شد، آن شخص شروع ميکند به دشمني با ما اهل بيت عليهم السلام. پس در اين هنگام پوشش او در آسمان پاره مي شود و فرشتگان عرضه مي دارند: پروردگارا! اين بنده تو بدون پوشش ماند؟ پس خداوند – عزّ و جلّ – به آنها وحي مي کند: اگر خداي را در او نيازي بود شما را امر نمي کرد که بالهايتان را از او برگيريد. [۲]
(مکیال المکارم؛ محمدتقی موسوی اصفهانی؛ مترم: مهدی حائری قزوینی)
—————————————————————————————-
[۱] سوره احزاب: ۵۷.
[۲] کافي ۲۷۹:۲.
آخرین دیدگاهها